O nas

 

 

Rolljet je
izumil

Tomaž Ham

Tomaž je uspešen izumitelj, ki je patentiral večkrat nagrajeni pisarniški stol SpinaliS, ki spodbuja zdravo, »aktivno sedenje«. Ker gre pri SpinaliS-u za zdravje hrbta, je Tomaža začelo skrbeti, ko so šli njegovi otroci v šolo. Vsak dan so morali nositi knjige in zvezke v šolo in nazaj v ogromnih in pretežkih nahrbtnikih. Vedno bolj se je zdelo, da jih bo hitro začel boleti hrbet. Zato se je lotil viharjenja možganov, da bi prišel do ideje, ki bi njegovim otrokom pomagala pri tem, da bi svoje nahrbtnike lahko tovorila na lažji in udobnejši način.

 

 

 

 

 

Tomaž je športnik v pravem pomenu besede. Vedno se je veliko ukvarjal z rolkanjem (tudi s kajtanjem in z drugimi športi),
zato je zasnoval novo vrsto skiroja, ki se v marsičem razlikuje od vsega, kar je bilo takrat na tržišču:

1. Več skupnega ima z rolko kot s skirojem.

2. Ima snemljiv nahrbtnik, ki omogoča, da skiro nosi celotno težo torbe.

3. Je lahek in zložljiv, zato pripelje otroke do šolskih vrat, lahko pa jih spremlja tudi na šolskih hodnikih.

 

Potrebno je bilo mnogo let raziskav in razvoja. Pri tem je sodeloval celoten tim bivših rolkarjev (Tomaž, Denis in Goran), vsi so starši, športniki v zrelih letih, in vsi so odprti za nove ideje. Hkrati pa imajo tudi potrebna inženirska znanja in sposobnosti.

 

 

 

 

 

 

Po mnogih različicah je bila izdelek izpopolnjen! RollJet je doživel velikanski uspeh med šolarji, videti pa je bilo, da je praktičen in zabaven tudi za odrasle. Zdaj pa ga uporabljajo ljudje vseh starosti.